Boek nu
Terug naar nieuwsberichten

15 augustus 2023

Festival de Betovering in Museum Bredius

Waar krijg jij energie van?

Ontdektocht in Museum Bredius

Krijg jij energie van feest of van stilte, van thuis blijven of op ontdektocht gaan? Dat is voor ieder anders. In museum Bredius gaan we kijken naar het woonhuis van een deftige heer die ál zijn energie stopte in het verzamelen van kunst uit de 17e eeuw. Dat deed hij door in stilte te studeren én door er als een detective op uit te trekken, al rondreizend door Europa. Hoe deed hij dat? Met een auto, een vliegtuig, een koets of met de trein?

In deze workshop met actieve opdrachten gaan we de kunstverzameling en het woonhuis van Abraham Bredius (1855-1946) bekijken. Aan de hand daarvan denken we na over het thema van Festival de Betovering: Energie. Hoe is het nu, hoe was het vroeger en wat is er hetzelfde gebleven? Daarvoor krijgen we ook een kijkje achter de schermen: De keuken is nog helemaal van toen …… en klopt het dan wel dat je het licht gewoon met een knopje aan kunt doen?

Maximaal 12 deelnemers (kinderen van 8 -12 jaar) per workshop

Zaterdag 14 oktober11:15-13:15 uur Vol
Zondag 15 oktober11:15-13:15 uur Nog 2 plekken beschikbaar!
Maandag 16 oktober11:15-13:15 uur Nog 6 plekken beschikbaar!

Kosten: 8,50 euro, Ooievaarspas 4,25 euro

Wil je meedoen aan deze workshop? Reserveer dan via info@museumbredius.nl en geef je naam, leeftijd en telefoonnummer door én op welke dag je de workshop wilt volgen. 
Voor meer informatie over het festival: kijk op  www.debetovering.nl