Boek nu

Educatie

Museum Bredius vindt het belangrijk dat kinderen in aanraking komen met kunst en cultuur

KINDEREN IN MUSEUM BREDIUS 

Kinderen die het museum bezoeken kunnen de meesterwerken ontdekken op een speelse wijze aan de hand van onze KijkWijzer. Hierin staat onder meer een speurtocht, een puzzel een teken- en een verkleedopdracht.

SCHOOLKLASSEN IN MUSEUM BREDIUS

Museum Bredius biedt 50 schoolklassen per jaar een cultuurmenu project aan. Met het cultuurmenu wordt op een bijzondere manier erfgoedonderwijs gegeven aan schoolgaande jeugd in de leeftijd van 4 t/m 16 jaar. Cultuurmenu is een samenwerking van Haage musea. Vanaf 2018 is Museum Bredius bij cultuurmenu betrokken.

De cultuurmenu leerlingen maken kennis met Abraham Bredius en ontdekken wat er zo speciaal is aan de collectie die hij bijeen heeft gebracht. Ze leren dat een museum een verzameling heeft. Maar ook dat een privé persoon kunst kan verzamelen in zijn eigen huis en daarvan een eigen museum kan maken, dat iedereen kan bezoeken.

De leerlingen maken kennis met drie verschillende schildergenres: landschap, zelfportret en stilleven. Daarnaast ervaren ze hoe het leven was van de in de vroeger tijden. Ze lopen door de diverse kamers van een voornaam huis en worden meegenomen naar de authentieke 18de eeuwse keuken, waar door personeel werd gekookt.

Klik hier voor meer informatie over het cultuurmenu.

De educatielessen van museum Bredius worden verzorgd door drs Elsje Drewes.