Boek nu

Educatie

Museum Bredius vindt het belangrijk dat kinderen in aanraking komen met kunst en cultuur

Kinderen die het museum bezoeken kunnen de meesterwerken ontdekken op een speelse wijze aan de hand van onze KijkWijzer. Hierin staat onder meer een speurtocht, een puzzel een teken- en een verkleedopdracht.

Museum Bredius biedt 50 schoolklassen per jaar een cultuurmenu project aan. Met het cultuurmenu wordt op een bijzondere manier erfgoedonderwijs gegeven aan schoolgaande jeugd in de leeftijd van 4 t/m 16 jaar aangeboden. Cultuurmenu is een samenwerking van Haage musea. Vanaf 2018 is Museum Bredius bij cultuurmenu betrokken.

Klik hier voor meer informatie over het Cultuurmenu.

Het educatieplan van Museum Bredius is ontwikkeld door Claartje de Leeuw. Zij is Hoofd Educatie en is te bereiken op tel: 070 362 07 29 of info@museumbredius.nl

Wat leren de kinderen in ons museum?

De leerlingen maken kennis met Abraham Bredius en ontdekken wat er zo speciaal is aan de collectie die hij bijeen heeft gebracht. Ze leren dat een museum een verzameling heeft. Maar ook dat een privé persoon kunst kan verzamelen in zijn eigen huis en van zijn woonhuis en zijn eigen verzameling een museum kan maken, dat iedereen kan bezoeken.

Ze zien een 18de-eeuws patriciërshuis van binnen en leren over de manier waarop vroeger een huis werd ingericht. Ze zien zelfs hoe er in de authentieke 18de eeuwse keuken door personeel werd gekookt.

De leerlingen maken kennis met drie verschillende schildergenres: landschap, zelfportret en stilleven.

Maar het allerbelangrijkste is: de leerlingen leren hoe ze naar kunst kunnen kijken. 

Doneer voor cultuurmenu museumlessen

Voor leerlingen van 4 t/m 16 jaar

Cultuurmenu is een organisatie die in samenwerking met Haagse musea cultuurprojecten organiseert voor schoolgaande jeugd. Deze educatieve programma’s helpen om kinderen hun horizon te laten verbreiden aan de hand van erfgoed educatie. Om dit soort onderwijs te kunnen blijven garanderen heeft Stichting gezamenlijke projecten Haagse musea (Cultuur menu) uw hulp hard nodig. De stichting vraagt u daarom om uw donatie. Bedrijf of particulier, dat maakt niet uit. Voor meer informatie kijkt u op:

www.cultuurmenu.nl/donateursactie