Boek nu
Terug naar nieuwsberichten

24 februari 2023

Primeur: Oekraïense audiotour

Museum Bredius eerste museum in Nederland met een Oekraïense audiotour.

Vorig jaar bereikte ons het verzoek van First Lady Elena Zelenska, echtgenote van president Zelenski, om musea in de wereld te voorzien van audiotour in de Oekraïense taal. Museum Bredius heeft dit initiatief meteen en van ganser harte omarmd en hoopt daarmee de Oekraïners die naar Nederland zijn gevlucht een moment van rust en inspiratie te bieden in deze chaotische tijd. 

Onderstaand filmpje is te zien op de facebook pagina van de First Lady. https://fb.watch/iu9GCNHP3H/

Bijzondere collectie, bijzonder ontvangst 

Bijzondere collectie, bijzonder ontvangst 

De Nederlandse primeur van de Oekraïense audiotour was ook aanleiding voor de Oekraïense minister van Buitenlandse Zaken, Z.E. Dr Dmytro Kuleba, om Museum Bredius te bezoeken na zijn voordracht in de Tweede Kamer dinsdag 21 februari 2023. Curator Willem Jan Hoogsteder leidde hem rond, vergezeld door Z. E. de heer Maksym Kononenko, vertrekkend ambassadeur van Oekraïne, en de heer Karel Burger Dirven, eerste Honorair Consul van Oekraïne.

V.l.n.r. Drs. W.J. Hoogsteder, Curator van Museum Bredius, Z..E,. Dr Dmytro Kuleba, Oekraïense Minister van Buitenlandse Zaken, de heer Karel Burger Dirven, 1ste Honorair Consul van Oekraïne en Z.E. de heer Maksym Kononenko, vertrekkend Ambassadeur van Oekraïne