Bezoek en Openingstijden

museum-bredius-pand

Toen Abraham Bredius ruim negentig jaar oud in 1946 overleed, liet hij de gemeente Den Haag zijn hele collectie van meer dan 200 schilderijen na. Bij zijn vertrek naar Monaco in 1924 had hij zijn grote huis op de Prinsengracht 6 in Den Haag al tot museum gemaakt. Tot 1985 was daar zijn verzameling schilderijen, tekeningen, antieke meubelen, zilver, kristal en porselein voor iedereen te bezichtigen. Na de sluiting van het museum ging de collectie in depot, maar op initiatief van een aantal Haagse kunstliefhebbers en met steun van sponsoren kon in 1990 Museum Bredius, nu aan de Lange Vijverberg 14, opnieuw zijn deuren openen.

Inmiddels is het restauratieprogramma bijna voltooid, zodat het grootste en beste deel van de collectie schilderijen aan het publiek getoond kan worden met de kleur en glans waarmee ze drie en vier eeuwen geleden de muren van de eerste eigenaars sierden. Door ook de meubelen en de kunstnijverheid van Bredius weer een plaats te geven, kon de huiselijke sfeer van het oorspronkelijke museum bewaard blijven.

Openingstijden:

Dinsdag t/m Zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

Aangepaste openingstijden:

Zaterdag 17 maart
: 11:00 – 15:00 uur

Zondag 18 maart
: 12:00 – 17:00 uur

 
 

Toegangsprijzen:

Volwassenen
: € 6,-

Museumkaart
: Gratis

Groepen (vanaf 10 personen)
: € 4,50- pp

Kinderen t/m 18 jaar
: Gratis

Studenten*
: Gratis

Vereniging Rembrandt & ICOM
: Gratis

Rondleiding
: € 50,-

* Op vertoon van een geldige collegekaart

Hofvijverpasse-partout:

Het Hofvijverpasse-partout neemt u mee door het hart van Den Haag; het Hofvijvergebied. Dit is de plek waar Den Haag is ontstaan; eens een duinmeertje met een kasteel van de Hollandse graaf, nu het centrum van de macht in Nederland. Een speciale wandeling voert u langs belangrijke historische plekken en bezienswaardigheden rond de Hofvijver en nodigt u uit verschillende unieke musea te bezoeken.

Voor € 16,00  bezoekt u: Museum de Gevangenpoort, Galerij Prins Willem V, Museum Bredius, het Haags Historisch Museum en het bezoekerscentrum onder de Ridderzaal.

Museum Bredius huist in een historisch pand. Er zijn smalle gangen, trappen, drempels en ongelijke vloeren. Voor rolstoelen is het museum helaas niet geschikt.

Bereikbaarheid Museum Bredius :

Adres:
Museum Bredius
Lange Vijverberg 14
2513 AC Den Haag
T +31-70-3620729

Eigen vervoer:

We zijn met de auto bereikbaar via de Utrechtsebaan, volg daarbij de borden ‘centrum’.
Parkeren in de directe omgeving van Museum Bredius is mogenlijk in Parkeergarage Museumkwartier.
Te voet zijn wij vanaf Den Haag centraal een kleine 10 minuten lopen. Het museum is prachtig gelegen aan de hofvijver en niet moeilijk te vinden.

Openbaar vervoer:

Vanaf Station Den Haag Centraal:
Tram 16 en 17, uitstappen bij tramhalte Buitenhof.
Bus 22 en 24, uitstappen bij bushalte Kneuterdijk.

Vanaf Station Den Haag Hollands Spoor:
Tram 1, uitstappen bij tramhalte Kneuterdijk.
Tram 16 en 17, uitstappen bij tramhalte Buitenhof.

Vanuit andere richtingen:
Wij raden u aan uw reis eenvoudig te plannen via 9292.nl.