Museum Den Haag. Museum Bredius aan de Haagse Hofvijver in Den Haag. In een 18e eeuws herenhuis beleeft u o.m. Rembrandt, Jan Steen, van Neer en Hobbema. Lange Vijverberg 14, 2513 AC Den Haag, T +31-70-3620729, E info@museumbredius.nl, https://www.imedix.com/

Activiteiten

Binnenkort in museum Bredius:

Festival de Betovering in Museum Bredius,

Ook dit jaar vindt tijdens de herfstvakantie in Den Haag Festival de Betovering plaats, een kunstfestival voor kinderen. Museum Bredius organiseert in het kader hiervan de workshop: “Wat vind jij het aller allerlekkerst?”

In deze workshop ga je kijken naar wat mensen 350 jaar geleden superlekker vonden. Er zijn verschillende schilderijen waar eten op afgebeeld staat. Op het ene schilderij staan kreeften, druiven, noten en kazen klaar om van te smullen. Het lijkt wel een koninklijk banket. Op een ander schilderij staat er juist bijna niets op tafel en wordt er soep uit een grote pan geschept. Om er nog langer van te kunnen watertanden schilderden kunstenaars al dat heerlijks zo goed na dat je bijna denkt dat het een foto is. Maar een fotocamera hadden ze toen nog niet. Hoe schilderden ze dat dan zo precies na?

Zo’n schilderij van een deftig gedekte tafel, een prachtige vaas met bloemen of een lekker trosje druiven noem je een stilleven. Zou er, buiten dat het er mooi of lekker uitziet, ook nog een andere reden zijn om deze rijkdom te laten zien?

Tijdens deze workshop gaan we zelf als echte jonge leerlingschilders uit de Gouden Eeuw schetsen en schilderen. We onderzoeken hoe je zelf als kunstenaar een bijzonder stilleven maakt.

  • Duur: circa 120 minuten
  • Taal: Nederlands
  • Leeftijd: 8 t/m 12 jaar
  • Kosten: € 5 per persoon + entreeticket museum (kinderen t/m 18 jaar gratis toegang)
  • Kaarten: via info@museumbredius.nl

Wanneer:

  • zaterdag 19 oktober 2019: 14:00 – 16:00 uur
  • zondag 20 oktober 2019: 14:00 – 16:00 uur
LET OP: geef bij het reserveren duidelijk aan welke dag en welk tijdstip je kiest.
OUDERS: ouders en begeleiders kunnen de kinderen na afloop weer ophalen.

De Gouden Eeuw van de Nederlandse marineschilderkunst.

De Inder Rieden Collectie.

Willem van de Velde de Jonge, Een Engels oorlogschip voor anker, olieverf op doek, 104,5 x 89 cm, Inder Rieden Collectie.

Vanaf 10 december 2019 zal gedurende drie maanden in Museum Bredius een tentoonstelling worden georganiseerd, die geheel is gewijd aan zeventiende-eeuwse Nederlandse schilderijen met marines en strandgezichten. Het betreft 67 schilderijen die de afgelopen veertig jaar door Anthony Inder Rieden bijeen zijn gebracht. De verzameling, waarin bijna alle belangrijke meesters op dit gebied met representatieve werken zijn vertegenwoordigd, zoals Hendrick Cornelisz. Vroom, Jan Porcellis, Jan van Goyen, Simon de Vlieger, Jan van de Cappelle, Willem van de Velde de Jonge en Ludolf Backhuysen, biedt een fraai overzicht van de ontwikkeling van dit genre vanaf het einde van de zestiende tot het begin van de achttiende eeuw.
Bij de tentoonstelling verschijnt naast een publieksboekje ook een zeer uitvoerige, wetenschappelijke Engelstalige catalogus (vier delen in cassette), die is geschreven door Gerlinde de Beer, met bijdragen van Jaap van der Veen en Franz Ossing.


Voor het volledige activiteiten aanbod, klikt u hier