Activiteiten

Binnenkort in museum Bredius:


‘Den Haag, Internationale Muziekstad in de 18e eeuw’

Als onderdeel van het Hollands Historisch Festijn geeft Simon Murphy op zaterdag 11 augustus een lezing waarbij hij o.a. verteld over Francesco Zappa, de hofcellist van Prins Willem V. In het prachtige herenhuis van Museum Bredius kunt u deze lezing bijwonen terwijl u zich begeeft tussen meesterwerken van o.a. Jan Steen en Rembrandt.

U betaalt voor de lezing €6,- inclusief entree voor museum Bredius. De museumjaarkaart is dan niet geldig.

Voor meer informatie over de lezing kunt u terecht op de website van de New Dutch Academy . Wilt u reserveren? Stuurt u dan een email naar [email protected]

31 AUG T/M 2 SEPT ’18: UIT FESTIVAL DEN HAAG


De trailer van jouw cultuurseizoen

Het culturele seizoen wordt groots afgetrapt tijdens het gratis te bezoeken UIT Festival. Drie dagen lang dompelt Den Haag zich onder in theater, dans, muziek, performance en meer. Vrijdagavond 31 augustus houden de Cultuurankers open huis en geeft Paard een preview van het nieuwe seizoen tijdens Paard van Stal. Zaterdag 1 september laat je je verrassen tijdens de UIT Nacht, met podia en theaters door het centrum van de stad. Energie over? Dans tot de zon opkomt in alle Haagse clubs tijdens Clubhopping. Dit is dé kans om de veelzijdigheid van het Haagse nachtleven gratis te ontdekken, een betere afterparty vind je niet. Lang uitslapen gaat je niet lukken, want zondag 2 september is het tijd voor de gouwe ouwe Cultuurmarkt met vier buitenpodia, bomvolle programma’s bij culturele instellingen en een ruim aanbod food & drinks om bij te komen.

Onbekend in deze wereld van cultuur en geen idee waar te beginnen? Geen paniek, ook daar is aan gedacht. Haal een kant-en-klare route op, vol tips van stadsgenoten.

Tijdens de Cultuurmarkt van zondag 2 September, vindt u Museum Bredius bij één van de stands. Kom gerust langs!

Meer informatie over het Uit Festival Den Haag vindt u hier.

Voor nu nog gesloten deuren in 25 historische ruimtes aan de Lange Vijverberg in Den Haag wordt straks de rode loper uitgerold.

Op deze prachtige locatie tegenover de Hofvijver, zullen volgend najaar drie monumentale panden voor het eerst gezamenlijk de deuren openen voor het publiek.

Lange Vijverberg 14, 15 en 16 tonen de collecties van kunstverzamelaar Dr Abraham Bredius, van Hoogsteder & Hoogsteder en van schilder Cornelis Kruseman. Tijdens Masterly The Hague worden deze historische schilderijen gecombineerd met speciaal voor de gelegenheid vervaardigde werken van hedendaagse ontwerpers.’.

Van Rembrandt van Rijn tot Viktor & Rolf

Rembrandt’s Christus zou zo maar naast uw ontwerp kunnen hangen. De haute couture van Viktor & Rolf vormt een samenspel met het schitterende harnas en de weelderige kraag op het portret van Frederik Hendrik, Prins van Oranje geschilderd door Michiel van Mierevelt.

De metershoge metalen bloemen van Linda Nieuwstad zijn hier gekoppeld aan de roosjes in de hand van de rijkste vrouw in 17e-eeuws Amsterdam, vereeuwigd door Jurriaen Ovens.

Fotografenduo Petra en Erik Hesmerg laten foto’s zien bij een mysterieus Sottobosco schilderij van de uiterst zeldzame schilder J.M. Sartory.

En bij dé 19de-eeuwse hofschilder Jean-Baptiste Van der Hulst is textielvormgever Jan Koen Lomans uitverkoren te exposeren.

Samen met hen zijn er nog 60 andere meesters van Dutch Design die deel kunnen nemen aan Masterly The Hague.

Curator Nicole Uniquole kiest welke meesterontwerper met welke Oude Meesters samen mag exposeren. Gedurende vier dagen kunt u deze schitterende combinaties bewonderen van hedendaagse en Oude Meesters. De art direction en styling van Masterly The Hague is in handen van Maarten Spruyt met wie Nicole Uniquole vele tentoonstellingen vormgeeft.

U gaat anders kijken naar Old Master Paintings en Dutch Design – en u kunt ze ook nog verwerven.

Meer informatie over Masterly The Hague vindt u hier.

Op 03-08-2018 start museum Bredius met de maandelijkse Thema Rondleidingen.
De rondleiding start om 12.00 uur.

Het eerste thema is:

Aankoopbeleid dr. A. Bredius: Hoe de collectie tot stand is gekomen.

Elke eerste vrijdag van de maand organiseert museum Bredius de Thema rondleiding. Hierbij krijgt u een uniek kijkje in het historische herenhuis waarin het museum zich bevindt en leert u de aanwezige meesterwerken beter kennen. De rondleidingen worden gegeven door onze zeer kundige studenten Kunstgeschiedenis.

Wilt u zo’n unieke rondleiding bijwonen? Geeft u zich dan op via onderstaand email adres. De kosten van de rondleiding bedragen €8,- per persoon. De rondleidingen vinden alleen plaats als er minimaal 5 personen zich hebben opgegeven. Wanneer u zich opgeeft krijgt u drie dagen voor aanvang de definitieve bevestiging (i.v.m. aantal aanmeldingen). De rondleiding duurt 60 minuten daarna kunt u uiteraard zelf de rest van het museum bewonderen. Inschrijven kan tot 5 dagen voor aanvang van de rondleiding.

Wilt u deze unieke rondleiding bijwonen? Meld u dan aan via [email protected] o.v.v. Aanmelding Thema rondleiding 03-08-2018.


Ook in 2018 doet Museum Bredius haar deuren weer open voor deelnemers aan de Museumnacht. Op zaterdag 6 oktober bent u van 20.00 uur tot 01.00 uur van harte welkom in het best bewaarde geheim van Den Haag. Dit jaar is het thema In vuur en vlam. Geheel in stijl zal Museum Bredius geopend zijn voor u.

Voor meer informatie over de Museumnacht 2018 kunt u terecht op de website van Museumnacht Den Haag of bezoekt u de Facebookpagina of de Instagram pagina.


Klik voor het volledige jaaroverzicht hier (de activiteitenkalender is nog in ontwikkeling).