Museum Den Haag. Museum Bredius aan de Haagse Hofvijver in Den Haag. In een 18e eeuws herenhuis beleeft u o.m. Rembrandt, Jan Steen, van Neer en Hobbema. Lange Vijverberg 14, 2513 AC Den Haag, T +31-70-3620729, E info@museumbredius.nl, https://www.imedix.com/

Activiteiten

Binnenkort in museum Bredius:

Workshop: “Wat vind jij het aller allerlekkerst?”,

Ook dit jaar organiseert museum Bredius tijdens herfstvakantie de workshop: “Wat vind jij het aller allerlekkerst?”

In deze workshop ga je kijken naar wat mensen 350 jaar geleden superlekker vonden. Er zijn verschillende schilderijen waar eten op afgebeeld staat. Op het ene schilderij staan kreeften, druiven, noten en kazen klaar om van te smullen. Het lijkt wel een koninklijk banket. Op een ander schilderij staat er juist bijna niets op tafel en wordt er soep uit een grote pan geschept. Om er nog langer van te kunnen watertanden schilderden kunstenaars al dat heerlijks zo goed na dat je bijna denkt dat het een foto is. Maar een fotocamera hadden ze toen nog niet. Hoe schilderden ze dat dan zo precies na?

Zo’n schilderij van een deftig gedekte tafel, een prachtige vaas met bloemen of een lekker trosje druiven noem je een stilleven. Zou er, buiten dat het er mooi of lekker uitziet, ook nog een andere reden zijn om deze rijkdom te laten zien?

Tijdens deze workshop gaan we zelf als echte jonge leerlingschilders uit de Gouden Eeuw schetsen en schilderen. We onderzoeken hoe je zelf als kunstenaar een bijzonder stilleven maakt.

  • Duur: circa 120 minuten
  • Taal: Nederlands
  • Leeftijd: 8 t/m 12 jaar
  • Kosten: € 5 per persoon + entreeticket museum (kinderen t/m 18 jaar gratis toegang)
  • Kaarten: via cleeuw@xs4all.nl

Wanneer:

  • zaterdag 22 oktober 2021: 14:00 – 16:00 uur
LET OP:  ouders en begeleiders kunnen de kinderen na afloop weer ophalen.


Voor het volledige activiteiten aanbod, klikt u hier

Boek Nu Boek Nu