Activiteiten

Binnenkort in museum Bredius:

Workshop: Maak een stilleven

bredius
In samenwerking met Crafts Council Nederland organiseert Museum Bredius de workshop Maak een stilleven.

Als je in de 17e eeuw schilder wilde worden en tekentalent had, dan ging je in de leer bij een meesterschilder vanaf 8 jaar. Leerlingen deden allerlei klusjes in het atelier, zoals het prepareren van doeken en het maken van verf. Daarnaast moesten leerlingen dagelijks oefenen door uit een voorbeeldenboek handen, voeten, neuzen, oren, mensen en dieren na te tekenen. Zo kregen ze langzaamaan het vak in de vingers. De meesterschilder zag in een oogopslag waar nog verder aan gewerkt moest worden. Na enige jaren leerschool zette de meesterschilder een stilleven klaar van bijvoorbeeld kannen, kruiken en andere spullen uit het atelier en kon de leerling rustig oefenen met het natekenen ervan. Tijdens de workshop gaan de deelnemers in groepjes een stilleven neerzetten. Het is een hele kunst om alles mooi te rangschikken! We bekijken alle stillevens en ieder kiest er één uit om na te tekenen met aquarelpotlood.

De workshop is voor kinderen vanaf 8 jaar.

Voor deelname betaalt u €5,00 per persoon.

Let op: deelname aan de workshop biedt geen vrije toegang tot het Museum. Entree tot het museum is voor kinderen gratis.

Deelnemen aan de workshop?
Vul onderstaand contactformulier in, o.v.v. deelname workshop stilleven, om u aan te melden.

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw berichtWij zijn op dit moment bezig met de volledige activiteitenkalender. Deze zal binnenkort op de website worden gepubliceerd.