Huygens rond de Hofvijver

Museum Bredius en Haags Historisch Museum

25 april t/m 8 september 2013

Huygens rond de Hofvijver is een gezamenlijke presentatie van het Haags Historisch Museum en Museum Bredius . Constantijn Huygens’ (1596-1687) band met Den Haag staat centraal in een presentatie in het Haags Historisch Museum. Via de volgende link kunt u de catalogus over Huygens kunstkenner en verzamelaar downloaden. In een speciaal Huygens-spoor door de vaste opstelling wordt aandacht besteed aan Huygens’ liefde voor zijn geboortestad, zijn betrokkenheid bij verschillende Haagse bouwprojecten en zijn contacten met de Oranjes. In Museum Bredius is een tentoonstelling te zien over Constantijn Huygens als kunstkenner en verzamelaar. Leer hier de persoonlijke smaak van Huygens kennen aan de hand van schilderijen van zeventiende-eeuwse meesters als Rembrandt, Jan Lievens, van Goyen en Honthorst. Ook is er aandacht voor Huygens’ rol als kunstbemiddelaar aan het hof en zijn vele contacten met schilders en architecten. Op de tentoonstelling zijn meer dan dertig schilderijen te zien, waaronder twee werken die ooit deel uitmaakten van Huygens’ eigen verzameling.
Voor Huygens rond de Hofvijver is een speciaal combiticket verkrijgbaar (€ 10, inclusief entrees, een rijk geïllustreerde catalogus en een handzame wandelroute door het centrum van Den Haag langs betekenisvolle plekken uit het leven van Constantijn Huygens. De wandeling kan ook los worden aangeschaft in de museumwinkel (€ 1,50).