Activiteiten

Binnenkort in museum Bredius:

Voor nu nog gesloten deuren in 25 historische ruimtes aan de Lange Vijverberg in Den Haag wordt straks de rode loper uitgerold.

Op deze prachtige locatie tegenover de Hofvijver, zullen volgend najaar drie monumentale panden voor het eerst gezamenlijk de deuren openen voor het publiek.

Lange Vijverberg 14, 15 en 16 tonen de collecties van kunstverzamelaar Dr Abraham Bredius, van Hoogsteder & Hoogsteder en van schilder Cornelis Kruseman. Tijdens Masterly The Hague worden deze historische schilderijen gecombineerd met speciaal voor de gelegenheid vervaardigde werken van hedendaagse ontwerpers.’.

Van Rembrandt van Rijn tot Viktor & Rolf

Rembrandt’s Christus zou zo maar naast uw ontwerp kunnen hangen. De haute couture van Viktor & Rolf vormt een samenspel met het schitterende harnas en de weelderige kraag op het portret van Frederik Hendrik, Prins van Oranje geschilderd door Michiel van Mierevelt.

De metershoge metalen bloemen van Linda Nieuwstad zijn hier gekoppeld aan de roosjes in de hand van de rijkste vrouw in 17e-eeuws Amsterdam, vereeuwigd door Jurriaen Ovens.

Fotografenduo Petra en Erik Hesmerg laten foto’s zien bij een mysterieus Sottobosco schilderij van de uiterst zeldzame schilder J.M. Sartory.

En bij dé 19de-eeuwse hofschilder Jean-Baptiste Van der Hulst is textielvormgever Jan Koen Lomans uitverkoren te exposeren.

Samen met hen zijn er nog 60 andere meesters van Dutch Design die deel kunnen nemen aan Masterly The Hague.

Curator Nicole Uniquole kiest welke meesterontwerper met welke Oude Meesters samen mag exposeren. Gedurende vier dagen kunt u deze schitterende combinaties bewonderen van hedendaagse en Oude Meesters. De art direction en styling van Masterly The Hague is in handen van Maarten Spruyt met wie Nicole Uniquole vele tentoonstellingen vormgeeft.

U gaat anders kijken naar Old Master Paintings en Dutch Design – en u kunt ze ook nog verwerven.

Meer informatie over Masterly The Hague vindt u hier.


Ook in 2018 doet Museum Bredius haar deuren weer open voor deelnemers aan de Museumnacht. Op zaterdag 6 oktober bent u van 20.00 uur tot 01.00 uur van harte welkom in het best bewaarde geheim van Den Haag. Dit jaar is het thema In vuur en vlam. Geheel in stijl zal Museum Bredius geopend zijn voor u.

Voor meer informatie over de Museumnacht 2018 kunt u terecht op de website van Museumnacht Den Haag of bezoekt u de Facebookpagina of de Instagram pagina.

Workshop: Maak een stilleven

In samenwerking met Crafts Council Nederland organiseert Museum Bredius de workshop Maak een stilleven.

Als je in de 17e eeuw schilder wilde worden en tekentalent had, dan ging je in de leer bij een meesterschilder vanaf ongeveer 12 jaar. Leerlingen deden allerlei klusjes in het atelier, zoals het prepareren van doeken en het maken van verf. Daarnaast moesten leerlingen dagelijks oefenen door uit een voorbeeldenboek handen, voeten, neuzen, oren, mensen en dieren na te tekenen. Zo kregen ze langzaamaan het vak in de vingers. De meesterschilder zag in een oogopslag waar nog verder aan gewerkt moest worden. Na enige jaren leerschool zette de meesterschilder een stilleven klaar van bijvoorbeeld kannen, kruiken en andere spullen uit het atelier en kon de leerling rustig oefenen met het natekenen ervan. Tijdens de workshop gaan de deelnemers in groepjes een stilleven neerzetten. Het is een hele kunst om alles mooi te rangschikken! We bekijken alle stillevens en ieder kiest er één uit om na te tekenen met aquarelpotlood.

De workshop is voor kinderen vanaf 8 jaar.

Voor deelname betaald u €5,00 per persoon

Deelnemen aan de workshop?
Vul onderstaand contact formulier op, o.v.v. Deelname workshop stilleven, om u aan te melden.

Uw naam (verplicht)

Uw email (verplicht)

Onderwerp

Uw berichtLet op: deelname aan de workshop biedt geen vrije toegang tot het Museum.


Wij zijn op dit moment bezig met de volledige activiteitenkalender. Deze zal binnenkort op de website worden gepubliceerd.